MyHeritage, hjelpemiddel eller irritasjonsmoment?

Jeg var såvidt inne på her om dagen hvordan MyHeritage prøver å få meg til å betale for et dyrere abonnement ved å gi meg hint om at de har mer info. Jeg tok et par skjermdumper i den forbindelse, men fant ut at det ble et vel distraherende sidespor i innlegget om Jørgine og Oliane og at det heller fikk bli et helt eget innlegg.

I slektstreet ditt vil du se at det er bokser for å legge til mor eller far på personer der disse ikke registrert ennå:

Men av og til endrer denne boksen seg og viser en liten stjerne og teksten «Oppdagelse!» og hvis du holder muspekeren over får du opp en liten infoboks:

Om du klikker på den oransje teksten får du opp dette bildet:

Her kan du verifisere at opplysningene for den personen MyHeritage mener er en match faktisk er det. I dette tilfellet ser det jo absolutt ut som en match, så jeg klikker «Ja». Da kommer vi til neste side:

Se så mange nye personer jeg kan få lagt til i slektstreet mitt! Ingen grunn til ikke å takke ja til dette, vel? Vi klikker på «Legg til i ditt tre».

Der kom den ja. Jeg har betalt for Premium, men det holder altså ikke. For å få lagt til foreldrene og søsknene til Ole må jeg ut med 1300 kroner til. Og det er etter 40 % rabatt (det er ganske ofte mulig å få rabatt, så om du skal betale for MyHeritage, vent til de tilbyr rabatt!). Ok, det er ikke bare slektningene til Ole jeg kan få lagt til, treet mitt er fullt av tilsvarende «Oppdagelse!»-meldinger. Men jeg tror jeg står over.

Det er ikke egentlig det at jeg må betale for å få tilgang som irriterer meg, heller, men mer måten det gjøres på. Her har jeg altså klikket meg tre sider bort fra slektstreet mitt før jeg får meldingen om at jeg må betale mer for at det skal ha noe for seg. Om det hadde vært en liten tekst under «Oppdagelse!» som sa «Kun tilgjengelig for kunder med Komplett-abonnement» eller noe sånt hadde jeg ikke følt meg like snytt. Jeg lærer jo etter hvert hvilke «matches» som dekkes av det abonnementet jeg har og hvilke ikke, så jeg regner med at det ikke går så lang tid før jeg slutter å klikke på ting som sender meg til gi-oss-mer-penger-siden, men jeg er ikke der helt ennå.

På den annen side er det ikke helt bortkastet tid å gå inn på disse oppdagelsene. I sin iver etter å friste meg har MyHeritage gitt meg noen nye opplysninger som jeg kan bruke når jeg skal lete meg bakover fra Ole selv. Jeg vet nå hva foreldrene hans med stor sannsynlighet heter. Det gjør det enklere å lete i kirkebøkene, og med søknenenes navn i tillegg blir det enklere å finne dem og på den måte bekrefte hvor familien oppholdt seg og andre opplysninger som kan utledes av dåpsoppføringene.


Posted

in

by

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *