Lisabet og Andreas

Lisabet Thoresen var Lauras bestemor, min tipp-tipp-oldemor. Hun fikk sønnen Martin utenfor ekteskap i 1855, faren er oppgitt å være Andreas Johansen. Jeg har funnet Lisabets fødsel/dåp og død/begravelse i kirkebøkene. Konfirmasjonen hennes har jeg ikke klart å finne (ennå). Andreas fødsel/dåp og konfirmasjon har jeg også funnet, men ikke død/begravelse. I henhold til det jeg får av matches på MyHeritage skal han ha dødd i 1855, som kanskje kan forklare hvorfor han og Lisabet aldri ble gift, men det har jeg altså ikke klart å bekrefte (ennå).

Martin Andreassens fødsel var ikke rett fram å tyde, men jeg fikk hjelp i Facebook-gruppen Vi som driver med sleksforskning, der det er en haug medlemmer som tilsynelatende sitter klar til å hjelpe oss stakkars nybegynnere.

Da får vi

Født 18. apr, døpt mai 28.

Foreldre: Pige Lisabet Thoresdtr Fagernes i Udgaards Engen og ungkar Andreas Johansen Ingelsrud Begges første leiermål.

Faddere: Joseph og Ole Olsen Linna, Hanss Anderssen Andrine Larsdatter Udgaarden og Martha Gudbrandsdtr Udgaards Tangen.

Hjemmedøpt: Af Olea Hans datter(?) Fagernes

Lisabet og Andreas dåpsmeldinger fra 20 år tidligere er ironisk nok lettere å lese. Her har vi Lisabet:

Januar 1833

Ds 6te:

Thore Peders. Fagernæs og hustr Marthe Thorbjørnsdtr ? 4De Novbr 1832 ?? Lisabeth

Fadd: Ole Olsen Fagernæs, Torsten(?) Olsen Brunsberg, Halvor Andersen Pisudj(??) Mari Jacobsdtr, Peder Johansen Fagernæs ?? og Kari Andersdtr Pisud

Introd: 6te Jan.

Jeg har altså ikke klart å finne Lisabets konfirmasjon, men mens jeg lette fant jeg storesøsteren, Kari, som ble konfirmert 18. oktober 1846, da hun var 17, her på linje fire:

«Temmelig god» kunnskap om skriften får være bra nok, tenker jeg. Jeg får lete videre etter Lisabet.


Posted

in

by

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *