Min familie

Om mine eventyr i slektsforskning

Ny scanner i hus

Når jeg begynte å sortere gamle bilder innså jeg fort at jeg burde hatt en scanner. Jeg har eid en tidligere, en Epson Perfection. Det er sikkert ti år siden jeg kvittet meg med den og akkurat hvorfor jeg gjorde det husker jeg ikke lenger. Det var ikke fordi jeg var misfornøyd med den, muligens var det noe med plass og at jeg tenkte jeg heller kunne skaffe meg en nyere modell senere? Uansett veldig merkelig avgjørelse av fortids-Ragnhild.

Vel, i fjor undersøkte jeg litt og fant ut at det sannsynligvis var mest hensiktsmessig å kjøpe en nyere modell av samme scanner, den er nemlig litt fiffig i og med at den både kan scanne bilder på papir, lysbiler og alle typer negativer, noe som er ganske perfekt for mine behov. Jeg satt derfor mentalt en Epson Perfection V600 på ønskelista.

I april ble jeg 50 og i den forbindelse fikk jeg litt gaver, blant annet et gavekort på noen tusenlapper fra arbeidsgiver, og tenkte at det var perfekt å kjøpe scanner for de penga. Men når jeg søkte på aktuelle nettbutikker oppdaget jeg til min overraskelse (og forferdelse) at modellen tydeligvis var ute av produksjon og ikke var erstattet med en ny modell. Der det i høst var 10-15 forskjellige norske butikker som hadde den inne, blant annet Japan Photo, som har fysisk butikk i byen (og jeg liker å handle i fysiske butikker), var det nå bare tre. Jeg gikk innom Japan Photo og forhørte meg, men de visste ikke mer om Epsons planer, og hadde ingen på lager, så jeg krøp til korset og bestilte fra NetOnNet. Og nå er den plass.

Et studiofotografi av tre unge kvinner, to står, kvinnen i misten sitter. Klesdrakt og hårstil tilsier at bildet er tatt en gang på begynnelsen av 1900-tallet.

Første testscan ble dette bildet av min oldemor og to andre unge damer. Bakpå står det skrevet «Jørgine Amine Sagen Sandlund i midten». Jeg tipper jo at de to andre er søstrene hennes, men verken jeg eller noen av de jeg har matchet trær med på My Heritage har lagt inn noen flere etterkommere etter Oliane, så hva de heter og om de i det hele tatt kan være søstre vet jeg ikke ennå. Jeg må vel i alle fall kunne anta at Jørgine er korrekt identifisert, jeg synes også likheten til slik hun så ut i alderdommen er der.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *