Joda. Det er greit å ha ambisjoner, sant? Boktanker har nå annonsert listen med temaord for Bokhyllelesing 2018, og siden jeg, som de fleste, har en tbr-liste lang som et vondt år(tusen) skal jeg gjøre et forsøk i år.
Her er listen, og mine mulige kandidater, i alle fall for de første måneden. Det blir neppe akkurat slik.
FØRSTE RUNDE – JANUAR
– Les ei bok med gult omslag: This is How You Lose Her av Junot Díaz eller Den kongelige egyptiske automobilklubben av Alaa Al Aswany. Pluss for nr to er at den også fyller målet om ikke-europeisk/nordamerikansk, pluss for nr en er at jeg kan registrere den på Bookcrossing og dumpe den i London. Vi får se.
ANDRE RUNDE – FEBRUAR
– Les ei bok som blei skrevet eller utgitt mellom 1700 og 1850: Maria Edgworth, tror jeg det blir. Jeg har Ennui (1809) og Castle Rackrent (1800) i ett volum, så får jeg skikkelig flyt kan jeg jo lese begge.
TREDJE RUNDE – MARS
– Les ei novellesamling, ei diktsamling eller et skuespill av en forfatter du ikke har lest før: Jeg har to diktsamlinger utgitt av Heidrun forlag, mottatt som medlemsbok de årene jeg var medlem. Den ene er opprinnelig svensk og veldig kort, så den skal jeg i alle fall klare å få klemt inn: Vi sees på andra sidan av Christer Thempander. Den andre er oversatt til svensk, fra latvisk så vidt jeg kan forstå: Hjärtat på trottoaren av Aleksandrs Caks.
FJERDE RUNDE – APRIL
– Les ei bok som handler om eller tar utgangspunkt i en familie
FEMTE RUNDE – MAI
– Les boka bak filmen: Teller Fantastic Beasts and Where to Find Them? For jeg har den liggende og har hverken lest den ennå eller sett filmen.
SJETTE RUNDE – JUNI & JULI
– Les ei tjukk bok du lenge har utsatt å lese
SJUENDE RUNDE – AUGUST
– Les ei bok av en forfatter fra et ikkeeuropeisk land: Kan jo bli Aswany om jeg leser Díaz i januar, men temaet passer jo utmerket til lesemålet i alle fall.
ÅTTENDE RUNDE – SEPTEMBER
– Les en oppfølger
NIENDE RUNDE – OKTOBER
– Les ei skandinavisk bok utgitt mellom 1960 og 2000
TIENDE RUNDE – NOVEMBER & DESEMBER
– Les ei bok av en forfatter som har mottatt Nobelprisen i litteratur
One thought to “Bokhyllelesing”